Solenergi hjälper dig tillverka din egen el

Att leva, må bra och bilda familj är vi beroende av en vacker och hållbar framtid och det får vi med hjälp av nya uppfinningar och teknik. Solenergi kallas den energi som kommer ifrån solens ljus och värmande strålar. Det är tack vare solenergin som det existerar liv på jorden och utan solen skulle jorden vara kall och död. Den mängd energi som når jorden varje dag i form av solljus motsvarar cirka 15 000 gånger den totala energiförbrukningen i världen. Tänk om man bara kunde ta tillvara en liten mängd av den energi som strålar ner skulle man kunna lösa mycket av världens energiproblem. En stor nackdel till solenergi är att man är beroende av att solen skall skina och i Sverige är det inte alltid som solen visar sitt vackra jag.

Den som äger en villa och vill ligga i framkant för ny utveckling kan installera solfångare på sitt tak. Solfångare fångar in solenergi och omvandla den till värme. Vattnet som cirkulerar genom solfångaren värms upp av solen. Därefter överförs värmen direkt eller via en värmeväxlare till ett värmesystem. Det finns även solceller som består av två tunna skikt av halvledarmaterial. När solen på det ena skiktet på framsidan frigörs elektroner som börjar vandra till skiktet som är på baksidan. Då uppstår en elektrisk spänning. Solcellerna tillverkar därmed likström som med hjälp av en växelriktare som är ansluten till det vanliga elnätet kan omvandlas till växelström.

Solenergi kan i längden hjälpa dig att spara pengar

Solenergi och dess fördelar

Solenergi har många fantastiska fördelar och den viktigaste av dem är att den är en riktig sann miljövän och dessutom är det din egentillverkade el. På sommaren kan man få energi dag som natt utan någon som helst ansträngning. Solceller och solfångare är dessutom nästan helt underhållsfria och man kan passa på att rengöra i samband med att man tvättar taket, många företag är väldigt duktiga på detta och ett bra exempel är stockholmstaktvätt.se som hållt på med detta i flera år. Det låter nog helt omöjligt med detta är vad modern och ny teknik innebär. Solenergi, kan det bli bättre än så? tydligen så är solenergin är på framfart så det gäller att hänga med i utveckling, det är både bra för miljön och plånboken.